Om du har vägarna förbi

Aktuella föreställningar

27 augusti Järnskogs hembygdsgård Koppom kl 19:30

2 september Arbetets museum Norrköping kl 18.00

22 oktober Fellingsbro bibliotek kl 18.00

30 oktober Kungsörs hembygdsförening kl 19.00

19 november Eldsjälsakademin Kulturhuset Örebro kl 19.00

26 november ABF Gusselby Hembygdsgård kl 18.00

2014

2 februari Hallsbergs bibliotek kl 19.00

Om du har vägarna förbi – berättarföreställningen

En interaktiv berättarföreställning med bild och musik som engagerar. Människor flyttar som aldrig förr från land till stad. Vem stannar kvar? Möt några av dem i denna berättelse om en resa i Norrland. Föreställningen bygger på dessa människornas berättelser.

Sommaren 2012 reser vi, Maria Sedell och Staffan Ekegren, i det inre av Norrland. Med trangiakök och takbox reser, sover, äter, lever vi i en 23 år gammal Volvo Kombi, ett färdsätt som gör det möjligt att komma människor och bygder nära. Vi reser för att möta människor och undersöka anslagstavlan som kommunikationsmedel. Resan innebar ett möte med anslagstavlor på 114 platser. Vi har fotograferat meddelanden, budskap och affischer. Bakom dessa visar sig en rikedom av människor med mer eller mindre sällsamma öden. Vi har mött människor och samtalat. Efter resans slut har kontakt tagits med över 20 personer vars anslag vi tyckt var extra spännande. Hur har det gått? Vad hände?
Berättarföreställningen bygger på denna resa. Publiken följer med på resan, möter de människor vi mötte och väljer själva ut vilka anslag och meddelanden de vill veta mer om.

Föreställningen vill visa på Norrland som en kraft, med en levande framtid.

För mer information om projektet i sin helhet tryck här.

Att Maria Sedells besök var mycket uppskattat märktes. Det var så tyst att man kunde ha hört en knappnål falla till golvet när hon trollband en andäktig publik med historien om en resa i Norrland med Volvo och trangiakök, om anslagstavlor och spännande möten längs vägen. Mona N. Berger, Sydnärkenytt.

Föreställningens längd är cirka en timma. För prisinformation och bokning av föreställningen ta kontakt med mig.