2413 Steg

2413 Steg

– en föreställning som vandrar med publiken

Varje plats har något att berätta. Vi lyssnar nyfiket och skapar en för varje plats unik föreställning. Som en poetisk hyllning till platsen där vi spelar. Med glimten i ögat blandar vi mänskliga avtryck och minnen, med naturens egna liv som pågår runt om oss i stort som smått. Vi förundras av humlor, korpar, myror, mykorrhizans underjordiska nätverk som är en del av det som följer med oss i varje föreställning och blandas med de berättelser vi människor skapat.

Det började sommaren 2022 med en vandringsföreställning vid forsarna i Karlslund, Örebro. Den har nu utvecklats till två turnerande föreställningar. En för vuxna och en kortare mer interaktiv för barn.
Båda kan framföras på en teaterscen, bygdegård, ett klassrum, ett kontor eller utomhus – med publik som rör sig eller sitter stilla. Allt beroende på platsens förutsättningar och arrangörens önskemål.

Utdrag ur föreställningen i Karlslund sommaren 2022

En föreställning där vi med dans och berättelser
går på upptäcktsfärd i Karlslund.
Vi går samma stigar där fötter vandrat före oss i tusen år:
stavbärerskan, pipvällaren, bajonettsmidaren, mjölkerskan, skoarbetaren…
Vi upptäcker myror, humlor, träd, mykorrhiza, förutsättningar för liv,
medan korpen svävar ovanför, spanar.
För här är hans boplats, Borrarbacken i Karlslund.

Röster från publiken

”Vackert, vilsamt, kreativt, gott och lärorikt. En stunds lugn och lekfullhet.”
”Något mycket annorlunda, i positiv bemärkelse; en mix av natur och kultur med oss i publiken som en del av det som händer, kravlöst delaktiga. Skönt att gå i naturen och se på allt med andra ögon.”

2413steg Trailer

Barntrailer

Vuxenföreställning: